Almás lepényke recept
Az Almás lepényke hozzávalói:Tésztához:
4 dl tefjöl, 2 db tojás, 1 csomag sütőpor, 3 dl étolaj, 30 dkg finomliszt, + 2 evőkanál rétesliszt, 2 csomag vaníliás cukor .
Tetejére:
3 evőkanál zsemlemorzsa, apró kockára vágott alma (annyi, hogy 1 cm-es vastagságú legyen a tésztán), kristálycukor, fahéj, 10 dkg darabolt dió.
Az Almás lepényke elkészítési módja:
A tésztához valókat robotgéppel jól összekeverjük. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük. Ezután a zsemlemorzsát rászórjuk a tésztára, arra ráterítjük az almát. Megszórjuk jó alaposan kristálycukorral, és fahéjjal. Végül a 10 dkg dióval. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Lekapcsolás után a sütőben hagyjuk 2-3 percig.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Nikó81, 2009. máj. 30. 09:42
Az almás lepényke elkészítési módja és hozzávalói.