Kakaós-vaníliás csiga recept
A Kakaós-vaníliás csiga hozzávalói:50dkg liszt,
30dkg vaj,
15dkg porcukor,
2db tojás,
1/2cs sütőpor,
5dkg kakaó,
2cs.van.cukor
A Kakaós-vaníliás csiga elkészítési módja:
A hozzávalókat a kakaó és a van.cukor kivételével eldolgozni, a tésztát kettőbe venni, az egyikbe belekeverni a kakaót, a másikba pedig a van.cukrot, eldolgozni. Kinyújtani, a fehér tésztára tojásfehérjét kenni, rárakni a kakaóst és feltekerni, mint a bejglit. Fél cm-es szeleteket vágni belőle és sütőpapíros tepsiben megsütni.
Gyors, egyszerű, keksz szerű sütemény lesz belőle.
Ismerős által kipróbálva: tojásallergiásoknak por+tejföl és ugyanolyan jó lesz a tészta. :-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. máj. 29. 22:11
A kakaós-vaníliás csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.