Hideg eperhab recept


500 g eper
4 zselatinlap
1 citrom leve
10 g fruktóz
200 g sovány túró
A Hideg eperhab elkészítési módja:
A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk. Hideg folyó víz alatt megmossuk az epret, lecsepegtetjük, leszedjük a szárát és feldaraboljuk. Négy kis formát beteszünk a hűtőszekrénybe, hogy jól lehűljenek. Az epret a citromlével és a fruktózzal 2-3 percig mixeljük, míg folyékony péppé válik. Lecsepegtetjük és kinyomkodjuk a zselatinlapokat, és mérsékelt lángon felolvasztjuk 3 evőkanál eperpéppel, folyamatosan keverve. A maradék eperpéppel összekeverjük. Habosra keverjük a túrót. Beletesszük az eperkrémet, és jól összekeverjük. Kiszedjük a formákat a hűtőszekrényből, kissé benedvesítjük, és beleöntjük a krémet. Visszatesszük a hűtőszekrénybe legalább 2 órára, és nagyon hidegen, friss eperszemekkel tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. máj. 25. 15:27
A hideg eperhab elkészítési módja és hozzávalói.