Kőrózsa recept
A Kőrózsa hozzávalói:40 dkg liszt
4 tojás
2kk. cukor
20 dkg porcukor
1 ek.ecet
25 dkg margarin
1 dl tej
2 dkg élesztő
20 dkg kókuszreszelék
A Kőrózsa elkészítési módja:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a 4 tojássárgáját. Tésztává gyúrjuk.1/4 óráig pihentetjük. A töltelékhez a 4 tojásfehérjét a porcukorral, az ecettel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket. 3 felé osztjuk a tésztát. Kinyújtunk 1-1 tekercset. Megkenjük a töltelékkel, és mint a kakaóscsigát feltekerjük, és 1 cm-es szeleteket vágunk belőle. Világos rózsaszínűre sütjük. Megszórhatjuk porcukorral is ha kihűlt,de ez el is maradhat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kattyus, 2009. máj. 24. 20:02
A kőrózsa elkészítési módja és hozzávalói.