Kókuszos és mandulás csiga recept
A Kókuszos és mandulás csiga hozzávalói:1 kg liszt
8 egész tojás
50 dkg margarin
5 dkg élesztő
2 dl tej
2 evőkanál cukor
csipet só
1 csomag kókuszreszelék
30 dkg darált mandula
80 dkg porcukor
A Kókuszos és mandulás csiga elkészítési módja:
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, az élesztőt, és hagyjuk hogy a tetején az élesztő habos legyen. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a tojások sárgájával, egy csipet sóval ízesítjük, majd ráöntjük az élesztős tejet. Az egészet összegyúrjuk. A tésztát 4 felé osztjuk, és azokból cipókat formálunk. A tojások fehérjéjét két felé osztjuk, kemény habbá verjük a porcukorral, amit szintén elosztottunk. Az egyikbe óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket, a másikba pedig a mandulát, de ízesíthetjük akár mogyoróval, vagy mákkal is. A krémeket is két felé osztjuk, így két kókuszos, és két mandulás tekercset kapunk majd. A cipókat fél cm vastagra nyújtjuk és elkenjük rajtuk a krémet. A tekercsből ujjnyi vastag szeleteket vágunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 200 °C-ra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. nov. 21. 14:59
A kókuszos és mandulás csiga elkészítési módja és hozzávalói.