"Raffaello golyó" recept
A "Raffaello golyó" hozzávalói:Kb. 16-17 db-hoz
100g sovány tejpor
0,5 dl víz
22,5g fruktóz
62,5 margarin
37,5g kókuszreszelék
kókuszreszelék a forgatáshoz
A "Raffaello golyó" elkészítési módja:
A vizet felforraljuk a fruktózzal, majd hozzáadjuk a margarint is. Tűzről levéve hozzáadjuk a tejport, majd habverővel csómómentesre keverjük, az a jó ha nem túl lágy és folyós masszát kapunk. Ehhez még hozzáadjuk a 37,5g kókuszreszeléket. Összedolgozzuk a masszánkat! Ekkor egy keményebb masszát kapunk. hagyom kihűlni. Amikor kellően kihűlt, akkor vizes kézzel kis gombócokat formázok belőle, a belsejébe pedig mandulát teszek. Végül vagy kókuszreszelékbe, vagy aprócskára tört szeletelt mandulába beleforgatom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Éva0103, 2010. nov. 21. 11:13
A "raffaello golyó" elkészítési módja és hozzávalói.