Csokoládés diótorta recept
45 perc
247 kcal
13,3
21,7 gramm
6 db tojás, 10 dkg fruktóz,2 evőkanál darált dió, 1/2 rúd vanília, 6 dkg delma light margarin, 4 dkg liszt, 5 dkg kakaópor, 7 dkg zsemlemorzsa, 6 lap zselatin, 1 dl erős fekete kávé, 2 evőkanál kakaópor, 8 dkg fruktóz, 3 dl tejszín.
Díszítéshez: 3 dkg margarin, 5 dkg kókuszreszelék, 2 dkg fruktóz, 2 kávéskanál kakaópor.
A Csokoládés diótorta elkészítési módja:
A tojások sárgáját 4 dkg fruktózzal és a dióval habosra keverjük. Hozzáadjuk az összetört vaníliarudat. A megolvasztott margarint eldolgozzuk a masszával. A fehérjét a maradék fruktózzal kemény habbá verjük és a masszához adjuk. Belekeverjük a zsemlemorzsát és végül beleszitáljuk a kakaóval elkevert lisztet. A tésztát kikent tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Közben a zselatint beáztatjuk. A kakaóport és a fruktózt simára dolgozzuk a kávéval, és habverővel simára keverjük a felolvasztott zselatint. Ha a kakaós massza szilárdulni kezd, hozzákeverjük a keményre felvert tejszín felét. A tésztát három karikára vágjuk. Az alsóra visszatesszük a tortaformát,megkenjük a krém felével. Rátesszük a 2. karikát, bevonjuk a maradék krémmel és rátesszük a 3. lapot. Oldalát és tetejét bekenjük tejszínhabbal. Hűtőbe tesszük, legalább 1 órára. Serpenyőben a margarinon megpirítjuk a fruktózt és a kókuszreszeléket, és ezzel is bevonjuk a tortát. Ha marad még tejszínhab, a torta tetejét körbe "spricceljük".
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pocus67, 2009. jan. 5. 20:00
A csokoládés diótorta elkészítési módja és hozzávalói.