Máktorta (liszttel) recept
A Máktorta (liszttel) hozzávalói:20 dkg darált mák
20 dkg kristálycukor
15 dkg margarin
6 dkg liszt
10 dkg mazsola
6 db tojás
1 db citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum
A Máktorta (liszttel) elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük a mákkal. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a cukor felével, vaníliás cukorral, citromhéjjal, hozzáadjuk a tojássárgákat, mákkal összekevert lisztet és sima masszává keverjük. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk és végül ezt is hozzákeverjük a masszához. Beletesszük a rumos vízbe áztatott, kinyomkodott mazsolát. Egy sütőformát kikenünk margarinnal, beszórjuk liszzel és beleöntjük a masszát, majd 200 °C fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.
Porcukor helyett lehet csokimázzal is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pocus67, 2010. jan. 16. 16:44
A máktorta (liszttel) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.