Tejfölös csirkemell II recept
A Tejfölös csirkemell II hozzávalói:1 kg csirkemellfilé/karaj
1 nagyobb vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
tejföl
liszt
bors
só
majoranna
pirospaprika
babérlevél
A Tejfölös csirkemell II elkészítési módja:
A felkockázott hagymát olajon megpárolom, majd hozzáadom a felcsíkozott csirkemellet, és a paradicsomot, paprikát. Majd tetszés szerint fűszerezem, nem szabad a pirospaprikát elfelejteni :), én 2-3 babérlevelet is szoktam bele tenni, és adok hozzá kellő mennyiségű vizet, ha nagyon elpárolódna főzés közben, akkor szükség szerint pótoljuk. A tejfölbe teszek 1 evőkanál lisztet és a megfőtt pörköltömhöz öntöm. Ezután hagyom egyet "rottyanni" és már kész is!
Nokedlivel, de akár bármilyen bolti tésztával is nagyon finom!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Éva0103, 2010. dec. 18. 21:52
A tejfölös csirkemell ii elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.