Kuruc pecsenye recept
A Kuruc pecsenye hozzávalói:8-10 sz. hús (tarja, karaj, vagy csirkemell)
só, bors, majoranna
mustár
8-10 sz sonka
liszt, pirospaprikával elkeverve
olaj
A Kuruc pecsenye elkészítési módja:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, erdetileg tarjából készül, de mivel én ezt nem szeretem, ezért vagy sertés karajból, vagy csirkemellből szoktam készíteni. A húsokat fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, majd bekenjük mustárral. A húsok közepébe 1-1 sz. sonkát teszek, majd félbehajtom a húst, és beforgatom paprikás lisztbe. Hőálló edény aljába olajat, illetve kevés vizet teszek, majd belepakolom a lisztes husikat, fólia alatt sütöm, egy idő után megfordítom, végül, amikor megpuhult, fólia nélkül rápirítok egy kicsit!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Éva0103, 2010. dec. 16. 15:12
A kuruc pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.