Tejszínes-Kukoricás Csirkemell recept
A Tejszínes-Kukoricás Csirkemell hozzávalói:50 dkg csirkemell filé
1 fej hagyma
20 dkg fagyasztott kukorica /lehet konzerv is/
1,5 dl tejszín
1 dl édes fehérbor
só
bors
majoránna
kapor
fokhagyma
olaj
A Tejszínes-Kukoricás Csirkemell elkészítési módja:
A csirkemell filét vékony csíkokra daraboljuk és megsózzuk. A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Rárakjuk a csirkemell csíkokat, megszórjuk kevés borssal és majoránnával. pár percnyi párolás után ráöntjük a bort. Így pároljuk, míg a hús teljesen meg nem puhul. Közben a tejszínt összekeverjük 1-2 teáskanál szárított kaporral, és 1-2 gerezd apróra vágott vagy zúzott fokhagymával. A húshoz hozzáadjuk a kukoricát, majd ráöntjük a fűszeres tejszínt. Pár perc alatt az egészet összepároljuk.
Köretként párolt rizst ajánlok hozzá.
Aki teheti friss kaporral próbálja ki úgy még ízletesebb.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: vma, 2006. okt. 6. 23:07
A tejszínes-kukoricás csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.