Karamellás csiga (Kata-féle) recept
A Karamellás csiga (Kata-féle) hozzávalói:0,5 kg liszt
2 tojás sárgája
0,5 dl olaj
3 dl tej
5 dkg élesztő (tejben felfuttatva)
1,5 evőkanál cukor
Töltelék
4-5 marék cukor
1 cs vaníliás cukor
karamell öntet
pici vaj vagy sütőmargarin
A Karamellás csiga (Kata-féle) elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd megszórni a cukrokkal és egy kevés karamell öntettel meglocsolni. Beigliszerűen feltekerni, darabokra vágni, muffin sütő formába tenni, hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc). Nagyon finom, de nem kalóriaszegény, fogyisok messze kerüljék el.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. nov. 17. 16:57
A karamellás csiga (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.