Gyors kalács recept


70 dkg liszt,3 tojás sárgája,0,5l tej 1 élesztő, 3 evőkanál cukor,1 cs. vaniliás cukor
Töltelékhez: 1 Ráma margarin, 3 tojás fehérje,3 evőkanál kakó, 15 dkg cukor, 1 vaniliás cukor,
Félig sült álapotban ráöntöm:2 dl tej, 3 evőkanál cukor
A Gyors kalács elkészítési módja:
a lisztet a tojássárgájával a 0,5 l tejben felfuttatott élesztővel, 3 evőkanál cukorral és az 1 cs van cukorral összegyúrom. 6 cipót formálok belőle. Elkészitem a tölteléket. Elnyújtom a tésztát megkenem töltelékkel, feltekerem és félre teszem. Ezt megismétlem még kétszer és 3-as fonásba összefonom a feltekert tésztát, tepszibe helyezem, majd a másik hárommal is igy járok el. Sütöm és mikor félig megsült a felforralt tejjel és a cukorral megöntözöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kutilivi, 2007. szept. 20. 19:46
A gyors kalács elkészítési módja és hozzávalói.