Aszalt szilvás tekercs (Kata-féle) recept
Az Aszalt szilvás tekercs (Kata-féle) hozzávalói:0,5 kg liszt
2 tojássárgája
0,5 dl olaj
3 dl tej
5 dkg élesztő (tejben felfuttatva)
1,5 evőkanál cukor
Töltelék
1 cs aszalt szilva
1 kis üveg szilvalekvár
kevés cukor
Az Aszalt szilvás tekercs (Kata-féle) elkészítési módja:
Az aszalt szilvát a lekvárban egy kicsit (kevergetés mellett) felfőzöm, majd rúdmixerrel összepépesítem. Kicsi cukrot teszek bele és hagyom kihűlni. A hozzávalókat a kenyérsütő tartályába teszem, a gép gombóccá dagasztja, majd vékonyra nyújtom, és megkenem az elkészített "lekvárral". A továbbiakban úgy készítem, mint a hagyományos kakaós csigát. Hideg sütőbe rakom és kb 1/2 óra alatt megsütöm, 200 °C-on rögtön sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. okt. 3. 19:14
Az aszalt szilvás tekercs (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.