Mézes szeletem recept
A Mézes szeletem hozzávalói:3 ek meleg méz
1 tojás
20+20 dkg porcukor
20+3 dkg margarin
2 dl+ 3 ek. tej
45 dkg+2 ek liszt
1 kh.szódabikarbóna
2 cs. vaníliáscukor
20 dkg baracklekvár
1 tábla tortabevonó
A Mézes szeletem elkészítési módja:
Tészta: Keverjük el egy tálban a mézet, a tojást, 20 dkg porcukrot, 3 dkg margarint, 1 kh. szódabikarbónát, és 3 ek tejet. Tegyük 15 percre gőz fölé, kevergessük folyamatosan. Ezután nyújtódeszkára szórjuk a 45 dkg lisztet és a langyos masszát beledolgozzuk. 4 cipót csinálunk,majd 1 órát pihentetjük. Ezután dupla késfal vastagságúra nyújtunk egy-egy cipót. Gyengén vajazott tepsi hátán kisütjük a lapokat. Krém: 2 dl tejben a 2 ek. lisztet sűrűre főzzük, majd lehűtjük. A 20 dkg margarint, a 20 dkg porcukorral és a vaníliáscukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt főzött krémmel jól összedolgozom. Két lap közé kenem a krém felét. Erre a lapra kenem a baracklekvárt. Majd erre újabb lapot rakok, amire rákenem a maradék krémet. Erre jön az utolsó lap. A tetejét csokival vonom be.
Nagyon szeretjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kattyus, 2009. ápr. 19. 17:42
A mézes szeletem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.