Párizsi krém recept
A Párizsi krém hozzávalói:150 gramm jó minőségű étcsoki
250 gramm vaj vagy margarin
2 ek. cukrozatlan kakaópor
2 ek. kristálycukor
kis doboz tejszín
ízlés szerint rum
A Párizsi krém elkészítési módja:
A tejszínt elkezdem melegíteni, folyamatosan kavargatva. A kakaóport egy kis meleg tejszínnel csomómentesre elkeverem. Amikor már elég forró, de nem forr, beleteszem a kikavart kakaót,és az összetört csokit, és felolvasztom vele. A vaj, vagy margarin harmadát is hozzákeverem, hogy felolvadjon benne. Amikor már csak langyos, akkor a vaj, vagy margarin márik felét kikavarom, és hozzáadom a krémhez. Hűtőben készre hűtöm. A vajas változat kicsit keményebb lesz hűtés után. Egy 27 cm-es tortaformában sült tortához ennek az adagnak minimum a 2,5 szerese kell!
Ha elhagyjuk a kakaót, és fehércsokit teszünk bele az étcsoki helyett, akkor egy enyhén sárgás színű krémet kapunk, bevonáshoz, díszítéshez tökéletes. És finom is. Ez a krém mehet a néróba, csokitortába, fatörzsbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e14ebbbf07, 2009. máj. 25. 13:24
A párizsi krém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.