Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » GYOD felülvizsgálat végleges állapot esetén fórum

GYOD felülvizsgálat végleges állapot esetén (tudásbázis)

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Cacho)
ápr. 7. 09:47
Külföldre költözés????? Szerintem azonnal megvonják a Gyod-ot ilyen esetben!
11. Cacho
ápr. 6. 19:42

Sziasztok!

Kislanyunk 15 eves most novemberben volt felulvizsgalat megint kapjuk 5 evig. Visznont ugy alalul, hogy Hollandia vagy Auszria nunka lesz. Szeptembertol iskola valtas lesz egy maganiskola tavoktwtas laptopon tanul gimi es ad erettsegit. Az igazgatono szt mondta a vilag bermelyik pontjan lehetink most is vsn neki spanyolban vagy olaszban elo es twnulo diwkha. A kulfoldi munka napo 2-3 ora lenne. Ugy tudom 4 oras munka vallalhato lenne most is. De vsjon elveszik vag marad a Gyod, ha mondjuk Auszriaba leszunk de taboktwrasban ? A suli szerint rendben van igy mindrgy hol vagyunk. Ez azert lenne fontos, mert pl. Auszriaban gyengebb w fizetes ami lenne ott fontos lenne maradjon a Gyod. De Belgium, Dania, Hollandia ott ketten mar 2x vagy 3x annyit kerexnenk mint Ausztria ott mar nem fontos a Gyod. Azaz ketten keresunk 500 ezret tisztan Auszriabqn + 260 gyod ha marad, vagy eleve nem maeadhat ha kulfoldre megyunk, de akkor meg Irany Hollandia, Belgium ahol ketten nar 1.6 mullio kereset es itt mar nem akkora ervagas, ha elveszik. Mert elso korben Auszria lenne de itt fontos lenne, ha maradna. Ebben van valakinek tapasztalata ? Elvileg egyutt a csalad gondozzuk a gyermeket es Magyar suliba jar tavoktatasban.

10. Sirga (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 15. 10:11

Nagy nehezen sikerült megtalálnom, bemásolom, hátha valakinek még jól jön. :)

"(8c) A (8a) bekezdéstől eltérően a szakmai vélemény határozatlan érvényességi idővel is kiállítható, ha a súlyosan fogyatékos ápolt gyermek állapota végleges, és abban változás nem várható. Határozatlan érvényességi idejű szakmai vélemény csak abban az esetben állítható ki, ha az orvostudomány jelenlegi állása szerint az önellátási képességben javulás sem műtéttel, sem gyógykezeléssel, sem rehabilitációval nem érhető el, és abban a gyermek életkorából adódó változás sem várható."

63/2006. (III.27.) Korm. rend. 21. § (6a)

Elvileg csak 2025. 06. 30-ig hatályos - remélem, meghosszabbítják, mert nekünk ősszel lesz a felülvizsgálat.

9. Sirga (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 15. 08:33
Nagyon szépen köszönöm a segítséged! :)
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Sirga)
márc. 13. 19:41
Úgy keress rá GYOD új törvény Novák Katalin,én is így találtam rá!
7. Sirga (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 13. 19:25
Köszi! :) Kerestem egy leírást/törvényt/bármit, amiből kiindulhatok, de sajnos nem találtam. Pedig rémlik, hogy hallottam már róla, de szeretnék tisztában lenni a részletekkel.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Sirga)
márc. 10. 19:33
Annyit tudok ez 2025 évtől jár
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Sirga)
márc. 10. 19:27
Linkelni nem tudok, öreg vagyok a techikához.De Novák még 2023-ban aláírta,hogy ha végleges a szakorvosi igazolás, úgy nem kell évente.2 évente újítani a Gyod szakértői hanem végleges lesz. Nagyon bízok benne mert nekünk ASD.vel asztmával és idült obsruktív tüdő betegesége véglegesítte mindkét betegsége az igazolást. Nekünk diszkalkúlia zavar is van F bno kóddak,az is végleges lett.
4. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 10. 19:15

Szia! Tudnál erről az új törvényről hivatkozást, vagy linket küldeni? (Fiam állapota végleges, de a GYOD nem.)

Köszi!

márc. 10. 19:08
Nagyon szépen köszönöm!
márc. 10. 18:35
Ha véglegesítették, akkor az határozatlan időre szól.
márc. 10. 14:13
Március 28-án indul a felülvizsgálat a GYOD-ra 5 éve kapjuk, viszont most véglegesítette a szakorvos a gyermek állapotát. Ilyenkor az új törvény miatt megkaphatjuk hatrozatlan időre?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook