Joghurttorta Kobold módra recept



2 nagy doboz gyümölcsjoghurt (sűrűbb fajta)
4 csomag tejszínhabpótló por
tej
2 nagy csomag zselatin (Horváth Rozi)
1 tortazselé
Díszítéshez gyümölcsök
A Joghurttorta Kobold módra elkészítési módja:
A tejszínhabot elkészítjük, a tasakon található utasítás szerint. A két doboz gyümölcsjoghurtot (erdeiből a legfinomabb) egy fém tálba öntjük, beletesszük a zselatint, és forrósítani kezdjük. Fontos, hogy a zselatin elolvadjon benne, de a joghurt ne forrjon fel!Amikor készen van, hozzákeverjük a "tejszínhabot" ,és egy folpackal kibélelt kapcsos tortaformába öntjük a masszát. Egy napig hagyjuk állni, de legalább egy éjszakát töltsön a hűtőben. Dermedés után gyümölccsel megdíszítjük, tortazselével leöntjük.
Lehet egy kicsit hűlni hagyni, amikor a joghurtban elolvadt a zselatin, én nem szoktam nagy faksznit csinálni belőle. Fontos, hogy a joghurt ne forrjon fel! Lehet natúr joghurtból is készíteni, idénygyümölccsel ízesítve, ilyenkor kb. 1 kg gyümölcs kell a joghurtba.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e14ebbbf07, 2009. máj. 21. 13:16
A joghurttorta kobold módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.