Zebratorta 3. recept
A Zebratorta 3. hozzávalói:6 tojás,
30 dkg porcukor,
1,5 dl víz,
1,5 dl olaj,
37 dkg liszt,
1 cs sütőpor (10 gr),
2 púpozott evk. kakaó
A Zebratorta 3. elkészítési módja:
A 6 tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral. A 6 tojássárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral, folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és a langyos olajat. Géppel belekeverjük a lisztes sütőport. A tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót. A felvert tojásfehérjét megfelezve beleforgatjuk a tésztákba (a kakaósba 1-2 ek-lal többet teszünk). Tortaformába töltjük az alábbiak szerint: a tortaforma közepébe csurgatunk 2 ek világos masszát, majd rá 2 ek kakaós masszát, s így tovább, amíg el nem fogy. Nem kell a masszát elkenni, az magától ilyen szép körkörösre fog szétfolyni. 170 fokon kb. 1 óra hosszat sütjük. (Tűpróba javasolt.) Rácson hagyjuk kihűlni, Tetszés szerint porcukorral megszórjuk vagy csokimázzal bevonjuk, de üresen is maradhat.
Készítettem már "töltött" zebrásat is (a képen), akkor egy megfőzött (kihűtött) tejszínes pudingot kikevertem egy kocka rámával és porcukorral, amibe egy kis olvasztott fehér csokit kevertem. Oldalára is jutott a krémből és beszórtam reszelt csokival. Tetejére díszként drazsét tettem. Hmmm...
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. máj. 20. 21:43
A zebratorta 3. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.