Bodzaszörp (főzött) recept
A Bodzaszörp (főzött) hozzávalói:35-45 bodzavirág,
3 db citrom,
3 kg kristálycukor,
30 szem citrompótló
A Bodzaszörp (főzött) elkészítési módja:
Tegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba, (nekem kimondottan "szörpös vödröm" van) és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje őket. Adjuk hozzá a karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze, majd fedjük be. Hagyjuk a konyhában és áztassuk legalább egy napig. Másnap sűrű szövésű anyagon szűrjük át, majd öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, zárjuk le, majd dunsztoljuk (száraz dunsztban)egy napig.
Készíthetjük mézzel is, cukor helyett körülbelül 3 kilónyi mézet használjunk az elkészítéséhez, de cukorbetegek készíthetik édesítőszerrel is.
Használhatunk hozzá befőtt tartósítószert is.
Nálunk "nagyüzemben megy a készítése", külön erre a célra "szörpös vödröt" is beszereztem. :-)
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. máj. 12. 20:59
A bodzaszörp (főzött) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.