Mágnás pite 2. recept
A Mágnás pite 2. hozzávalói:A tésztához:
25 dkg liszt,
15 dkg ráma sütőmargarin (helyette lehet 8-10 dkg zsír, ettől omlósabb)
10 dkg porcukor,
4 tojássárgája,
késhegynyi sütőpor
Krémhez:
20 dkg porcukor,
4 tojásfehérje,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg darált dió,
savanykás lekvár (pl. ribizli vagy sárgabarack)
A Mágnás pite 2. elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, közepes méretű tepsibe nyújtjuk, megkenjük lekvárral. A tojásfehérjéket habnak felverjük, óvatosan belekeverjük a porcukrot, darált diót, vaníliás cukrot. Rásimítjuk a lekváros tésztára, kb. 5-8 percig 200 fokon, majd 180 fokon sütjük. 20-25 perc alatt megsül.
Úgy is lehet készíteni, hogy a tésztából valamennyit elvenni, elkészíteni a sütit és berácsozni a tetejét a kivett tésztával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. máj. 3. 09:58
A mágnás pite 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.