Sajtos háromszög recept

kb. 25 darabhoz:
310 g rikotta sajt,
310 g feta sajt,
4 tojás,
fehér bors,
1 csomag réteslap,
125 g olvasztott vaj
A Sajtos háromszög elkészítési módja:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy edényben alaposan keverd össze a rikottát, a feta sajtot, valamint a tojásokat. Fehér borssal ízesítsd. Az olvasztott vajjal kenj meg egy réteslapot, majd tegyél rá egy újabb réteget. A tésztát hosszában vágd négyfelé. A háromszögek kialakításához a csík jobb alsó sarka mellé tegyél egy púpozott teáskanál sajtos keveréket. Ezt a sarkot hajtsd a masszára, bal oldal felől, átlósan, kis háromszög alakban. Jobbról balra folytasd a hajtogatást a csík végéig. A háromszög tetejét kend meg olvasztott vajjal, majd tedd egy tepsibe. Addig ismételd a folyamatot, míg a sajtos massza el nem fogyott. Kb. 20 percig süsd a háromszögeket, vagy míg aranybarnák nem lesznek.
További recepteket a naplómban találhattok. :-)
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. máj. 1. 22:19
A sajtos háromszög elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.