Baklava (szerintem) recept
150 perc
A Baklava (szerintem) hozzávalói:
22,5 dkg olvasztott vaj,
40 dkg pörkölt, darált dió
1 1/2 teáskanál fahéj,
1/2 bögre nádcukor, (megteszi a normál cukor is)
70 dkg réteslap
A sziruphoz:
3 bögre cukor
1 rúd fahéj,
1 darabka narancs v. citromhéj,
1 evőkanál méz,
A Baklava (szerintem) elkészítési módja:
Olvaszd meg a vajat, majd tedd félre! A diót keverd össze fahéjjal, valamint a cukorral! A vajjal kenj ki egy 25x33 cm-es tepsit! Egy réteslapot fektess az edény aljára, úgy hogy az oldala lelógjon. Kend meg olvasztott vajjal, majd tegyél rá még egy réteslapot! Még 8 lappal ismételd meg a folyamatot! A diós keveréket bőségesen szórd a réteslapra! 3 réteslap után, 1 réteg dió következzen. Ezt addig ismételgesd míg a dió el nem fogy! 8 réteslapot rakj a tetejére, ügyelj arra, hogy a legfelsőt alaposan kend be vajjal! Hosszában vágd csíkokra! 275 C-on 30 percig süsd, majd a sütőt vedd 150 C-ra, és további 1 órát süsd! Ha megsült, öntsd rá a hideg szirupot, és szeleteld rombusz alakúra! A szirup elkészítése: A hozzávalókat egy lábasba tesszük és felforraljuk. Vedd kisebb fokozatra a tűzhelyet, és lassú lángon további 10-15 percig főzzük! Ha kihűlt tálaljuk.
Nagyon-nagyon finom, de túl tömény.
1-2 szeletnél többet nem ajánlatos egyszerre enni belőle!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 363d535da9, 2007. júl. 15. 17:23
A baklava (szerintem) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.