Háromszorosan csokis muffin recept
35 perc
325 kcal
18 gramm
37 gramm
250 g finomliszt
25 g kakaópor
2 táskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
80-85 g fekete és fehér csokoládé, darabokra törve
100 g tejcsokoládé, darabokra törve
2 tojás, felverve
284 ml tejföl
85 g világos, nyers nádcukor
85 g olvasztott vaj
A Háromszorosan csokis muffin elkészítési módja:
1. Melegitsük elő a sütőt 200 fokra (a légkeverésees sütőt 180 fokra). Vajazzuk ki a muffinsütő formát. Nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a csokoládékat. Egy másikban keverjük össze a tojást, a tejfölt, a cukrot és a vajat. 2. Adjuk a tejfölös keveréket a száraz anyagokhoz, és éppen csak vegyitsük össze őket, hogy a massza kellően szilárd legyen, de ne keverjük túl. Töltsük be a masszát a mélyedésekbe. 3.Süssük 20 percig, amig a tészta szépen felemelkedik. Hagyjuk a sütőformában 15 percig, mert forrón a tészta meglehetősen puha. Majd vegyük ki a formából és tegyük sütőrácsra.
Melegen a legfinomabb, amikor a csokoládé még olvadt benne.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 5ab2bc2fa0, 2007. jún. 15. 18:44
A háromszorosan csokis muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.