Török lepény recept
A Török lepény hozzávalói:Tészta hozzávalók:
30 dkg liszt
15 margarin
4 tojás sárgája
pici só
2,5 dkg élesztő amit 1 dl tejben és egy pici cukorban felfuttatok!
Habhoz a tetejére:
4 tojás fehérje
+ 6 tojás fehérje
25 dkg porcukor
A Török lepény elkészítési módja:
A tésztához valókat kézzel jól összedolgozzuk. Utána egy közepes tepsit kikenünk margarinnal belisztezzük, és a tésztát kinyújtva beletesszük. Megkenjük barack lekvárral (vigyázzunk ne legyen hideg a lekvár) Hagyjuk pihenni egy keveset hogy kicsit megkeljen!A sütőt előmelegítjük 195 fokra. Közben elkészítjük a habot a sütire. A 4 tojásból megmaradt fehérjét, és még hozzá adunk 6 toji fehérjét, tehát összesen 10 db-ot jól felverünk 25 dkg porcukorral. Habverővel elkezdjük felverni a tojás fehérjét, ha már kezd keményedni fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, én útközben szoktam egy csepp citrom levet vagy ecetet bele csöppenteni, akkor a hab még keményebb lessz. Ezt kb 20 percig kevertem. Ha kész rákenjük a lekvárra, és mehet a sütőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. jún. 15. 18:25
A török lepény elkészítési módja és hozzávalói.