Jellegzetes krémes sütemény recept
A Jellegzetes krémes sütemény hozzávalói:4 csésze tej
1/4 csésze vaj
2/3 csésze finomra darált búzadara
2/3 csésze cukor
2 tojás és 2 tojássárga
kevés vaniliapor
2/3 csésze olvasztott vaj kenegetéshez
porcukor és fahéj megszórni
1/2 kg réteslap
A Jellegzetes krémes sütemény elkészítési módja:
1. Előszőr a krémet készítjük el. Felfőzzük a tejet. Közben egy másik lábosban kicsit megfuttatjuk a vajon a darát. Összekeverjük a tejjel, majd beletesszük a vaniliaport és cukrot. Miután a krém felfőtt, lehúzzuk a tűzről és a hőmérsékletkiegyenlítés elvét alkalmazva hozzáadjuk az egyik felvert tojást a 2 tojássárgával. 2. A lapok felével betakarjuk a tepsit, de úgy hogy a szélére is felhúzzuk. Beleöntjüka krémet, betakarjuk a másik felével a lapoknak, a lapokat persze egymás között megvajazzuk. 4. Kb. 180 fokos előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor megnyitjuk picit és a krémes részt bőven megszórjuk fahéjjal és porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. júl. 26. 17:49
A jellegzetes krémes sütemény elkészítési módja és hozzávalói.