Csokoládés tekercs recept
A Csokoládés tekercs hozzávalói:6 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg kakaó
A csokoládékrémhez
3 dl tejszín
7,5 dkg reszelt fehér csokoládé
2,5 dkg porcukor
A Csokoládés tekercs elkészítési módja:
A tojássárgákat 10 dkg cukorral felverjük, aztán hozzáadjuk a kakaót, és azzal is jól összekeverjük. A maradék porcukrot fokozatosan a tojásfehérjéhez adagolva kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a kakaós masszába. A tésztát négyszögletes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 10 percig forró sütőben sütjük. Kivesszük a sütőből, nedves ruhát terítünk rá, a sütőpapírral együtt feltekerjük, és hűlni hagyjuk. A krémhez a tejszínt habbá verjük, és belekeverjük a csokoládét. A tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet, aztán a sütőpapírról fokozatosan leválasztva újra feltekerjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor egy kis porcukrot szórunk rá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. júl. 23. 18:50
A csokoládés tekercs elkészítési módja és hozzávalói.