Csokoládés tekercs új recept
A Csokoládés tekercs új hozzávalói:6 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg kakaó
A csokoládékrémhez
3 dl tejszín
7,5 dkg reszelt fehér csokoládé
2,5 dkg porcukor
A Csokoládés tekercs új elkészítési módja:
A tojássárgákat 10 dkg cukorral felverjük, aztán hozzáadjuk a kakaót, és azzal is jól összekeverjük. A maradék porcukrot fokozatosan a tojásfehérjéhez adagolva kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a kakaós masszába. A tésztát négyszögletes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 10 percig forró sütőben sütjük. Kivesszük a sütőből, nedves ruhát terítünk rá, a sütőpapírral együtt feltekerjük, és hűlni hagyjuk. A krémhez a tejszínt habbá verjük, és belekeverjük a csokoládét. A tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet, aztán a sütőpapírról fokozatosan leválasztva újra feltekerjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor egy kis por cukrot szórunk rá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2008. febr. 6. 11:37
A csokoládés tekercs új elkészítési módja és hozzávalói.