Diétás rizses kuglóf recept



4 db aszalt sárgabarack,
125 gr rizs,
6 dl zsírszegény tej,
1 csipet só,
1 reszelt citromhéj,
6 ek. édesítőpor,
1/2 csomag zselatin,
1 dl tejszín,
A szószhoz:
2 dl natúr joghurt,
1 ek. édesítőpor,
1/2 tk. őrölt fahéj
A Diétás rizses kuglóf elkészítési módja:
Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk. A rizst megmossuk, a tejjel, egy csipet sóval, a citromhéjjal, 4 ek. édesítővel és a barackokkal feltesszük főni, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben többször megkeverjük. A zselatint elkeverjük 1 dl vízzel, felmelegítjük. A tejszínt 2 ek. édesítőporral kemény habbá verjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. Hideg vízzel kiöblítjük a kuglófformát. A rizshez keverjük a tejszínt, és beleforgatjuk a zselatint is. Az egészet a formába simítjuk. Letakarjuk, és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük. Közben a szószhoz simára keverjük a joghurtot az édesítőporral és a fahéjjal. A kuglófformát meleg vízbe mártjuk, és a kuglófot tálra borítjuk. A joghurtos szósszal tálaljuk.
A mennyiségek 22 cm átmérőjű kuglófformához valóak.
Sütés nélkül készíthető!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2008. febr. 5. 23:42
A diétás rizses kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.