Bodzapezsgő recept
A Bodzapezsgő hozzávalói:1 kg kristálycukor
13-15 bodzavirág
2 narancs
2 citrom
4 dkg borkősav
A Bodzapezsgő elkészítési módja:
Csak frissen szedett és nem elnyílott virágot használjunk fel ehhez a zamatos italhoz! A bodzavirágot folyó hideg vízben alaposan megmossuk. A narancsot és a citromot szintén megmosuk, szárazra töröljük és héjával együtt felszeleteljük. A bodzavirágot a cukorral és a borkősavval, valamint a naranccsal és a citrommal együtt 10 liter hideg vízbe tesszük és letakara, hűvös helyen 24 órát állni hagyjuk; közben néhányszor megkeverjük, hogy a cukor ne üllepedjék le; mielőtt leszűrnénk, újra felkeverjük, hogy feloldódjon a cukor. A bodzalét szitán átszűrve üvegekbe töltjük. Lezárjuk és két-három hétig állni hagyjuk. Az így készített bodzapezsgőt jól lehűtve, lehetőleg jégkockával szervírozzuk.
Meleg májusi napokon kitűnő frissítő.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. máj. 2. 07:57
A bodzapezsgő elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.