Bodzapalacsinta recept
A Bodzapalacsinta hozzávalói:4 nagy bodzavirág
2 tojás
1 tojássárgája
5 dkg cukor
liszt szükség szerint
1,5 dl fehérbor
egy kevés tejszín
egy csipetnyi só
vaj a sütéshez
vanília- és eperszósz, valamint
mentalevél a tálaláshoz
fahéjas cukor, meghinteni
A Bodzapalacsinta elkészítési módja:
Egy serpenyőben vajat forrósítunk és szárával fölfelé beleteszünk egy bodzavirágot, majd ráöntjük a palacsintatészta egynegyedét; az alját jól megsütjük, a bodza szárát ollóval lelvágjuk, majd a palacsintát megfordítjuk és a másik felét is aranybarnára sütjük; kivesszük és papírtörülközőn lecsöpögtetjük; így járunk el a többi bodzavirággal is. Elmőlegített tányérra tesszük és meghintjük fahéjas cukorral. Vanília- és eperszósszal körítve, mentalevéllel díszítve azonnal, forrón tálaljuk.
A lehetőleg frissen szedett bodzavirágot alaposan megmossuk és szitán jól lecsöpögtetjük. A tojást a sárgájával és a szitált porcukorral, valamint egy csipetnyi sóval és szükség szerinti mennyiségű liszttel sűrű tésztává keverjük; végül belekeverjük a bort és a tejszínt, majd 15 percig pihentetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. máj. 2. 07:46
A bodzapalacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.