Tarkabarka pizza recept
60 perc
A Tarkabarka pizza hozzávalói:
1 tepsihez:
25 dkg sovány túró
6 ek olaj
1 tojássárgája
1 tk. só
30 dkg búzaliszt
3 tk. sütőpor
4 ek. tej(szükség szerint)
4 ek. sűritett paradicsom
2 ek. tejföl
frissen őrölt bors
2 tk. száritott oregano
2 mozarellagolyó
1 piros husú paprika
1 cukkini
8 szelet pulykamell sonka
zsiradék a tepsihez
liszt a gyúráshoz
A Tarkabarka pizza elkészítési módja:
A tésztához összegyúrjuk a túrót,az olajat, atojássárgáját,a sót,és a liszt felét.A maradék lisztet öszzekeverjük a sütőporral, és belegyurjuk.Ha a tészta túl kemény,adjunk hozzá tejet, kanalanként.lisztes kézzel alaposan gyurjuk át a tésztát,míg rugalmas lesz. Kizsirozunk egy tepsit.A tésztát kinyújtjuk,a tepsire tesszük,és a széléig nyomkodjuk.A sütőt 200 fokra melegitjük. A sűritett paradicsomot és a tejfölt simára keverjük,borssal és oregánóval fűszerezzük,és egyenletesen elosztjuk a tésztán. A paprikát megmossuk,megtisztitjuk, és vékony csikokra vágjuk.A cukkinit megmossuk, megtisztitjuk,és vékonyan felszeleteljük. A lecsepegtetett mozarellát is felszeleteljük. Elöször egyenletesen elteritjük a tésztán a sajtot,majd elosztjuk rajta a paprikát és a cukkinit.( a pulykasonka csak késöbb kerül rá) A pizzát a legalsó sinen 25 percig sütjük.A pulykasonkát vékony csikokra vágjuk.Kicsivel a sütési idő vége elött elosztjuk a pizzán, és készre sütjük.
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: rencsilany, 2006. szept. 29. 14:03
A tarkabarka pizza elkészítési módja és hozzávalói.