Főoldal » Receptek » Pizzák receptjei » Calzone recept

Calzone recept

A Calzone hozzávalói:
40 dkg liszt,

10 dkg prágai sonka,

15 dkg zsíros friss túró,

12,5 dkg mozzarella,

2 tojás,

2 paradicsom,

4 dkg élesztő,

8 evőkanál olívaolaj,

kevés cukor,

só,

bors,

kakukkfű


A Calzone elkészítési módja:
Kenyértésztát csinálunk a megszokott módon a hozzávalókból(liszt,éleszto,viz,só). Míg a tészta kel, a paradicsomot, a mozzarellát és a sonkát kockákra vagdossuk. Villával jól elkeverjük a túrót a tojással, sózzuk, borsozzuk, és kakukkfüvet adunk hozzá. Ezután belekeverjük a kockára vágott paradicsomot, mozzarellát és a sonkát. A tésztából 4 kis lapostányérformájú lapot nyújtuk, az egyik felét megkenjük a töltelék negyedével, és kettőbe hajtjuk. A széleit jól összenyomjuk és a lepénykéket olajozott tepsibe helyezzük. Meleg helyen még 15 percig pihentetjük, utána 25 percig sütjük 220 fokon.

Bármilyen tötelékkel tölthetjük.


Kategória: Pizzák receptjei


A calzone elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook