Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Pizzás mini batyuk recept

Pizzás mini batyuk recept

A Pizzás mini batyuk hozzávalói:
A tésztához
250 g liszt
fél kávéskanál cukor
20 g élesztő
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
100-150 ml langyos víz

A töltelékhez
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál ketchup
só, oregánó
60-70 g kockára vágott sonka
12 szem olívabogyó
1 csomag ( 125 g ) mozzarella


A Pizzás mini batyuk elkészítési módja:
Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Miután megkelt az élesztő, a többi hozzávalóhoz öntjük. A maradék langyos vízzel kelt tésztát dagasztunk, amit lefedve duplájára kelesztünk. Lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát úgy, hogy téglalapot formázzon, majd 12 egyenlő négyzetre vágjuk. Összekeverjük a sűrített paradicsomot a ketchup-pal, sózzuk, és oregánóval ízesítjük. Megkenjük a tésztadarabok közepét paradicsomos szósszal, és mindegyikre teszünk pár kocka sonkát, 1 szem olívabogyót és egy darabka mozzarella sajtot. Összefogjuk a tésztanégyzetek négy sarkát, és batyut formázunk belőle. A muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk, ebbe ültetjük a batyukat. 20-25 perc kelesztés után 200 fokra melegített sütőben sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A pizzás mini batyuk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook