Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Graham sós, magvas rúd recept

Graham sós, magvas rúd recept

A Graham sós, magvas rúd hozzávalói:
Hozzávalók

0.5 kg graham liszt
1 csomag sütőpor
3 mokkáskanál só
10 dkg lenmag
10 dkg szezámmag
10 dkg napraforgómag
5 dkg zabpehely
25 dkg Rama
1 dl olívaolaj
2 dl fehérbor


A Graham sós, magvas rúd elkészítési módja:
Elkészítés 1.A lisztbe beletesszük a sót, a magokat, a zabpelyhet és a sütőport. 2.A magok után belegyúrjuk a puha Ramát. 3.A végén beleöntjük az olajat és a bort, majd jól összedolgozzuk. 4.Betesszük a hűtőbe fél órát piheni. 5.Miután letelt a fél óra, kivesszük és lisztezett vágódeszkán egy centis vastagságúra kinyújtjuk. 6.Megkenjük egy tojássárgával a tetejét és szezámmagot szórunk a rá, majd rudakat vágunk belőle. 7.Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegíttet sütőben 180 fokon világos barnára sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A graham sós, magvas rúd elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook