Graham sós, magvas rúd recept
A Graham sós, magvas rúd hozzávalói:Hozzávalók
0.5 kg graham liszt
1 csomag sütőpor
3 mokkáskanál só
10 dkg lenmag
10 dkg szezámmag
10 dkg napraforgómag
5 dkg zabpehely
25 dkg Rama
1 dl olívaolaj
2 dl fehérbor
A Graham sós, magvas rúd elkészítési módja:
Elkészítés 1.A lisztbe beletesszük a sót, a magokat, a zabpelyhet és a sütőport. 2.A magok után belegyúrjuk a puha Ramát. 3.A végén beleöntjük az olajat és a bort, majd jól összedolgozzuk. 4.Betesszük a hűtőbe fél órát piheni. 5.Miután letelt a fél óra, kivesszük és lisztezett vágódeszkán egy centis vastagságúra kinyújtjuk. 6.Megkenjük egy tojássárgával a tetejét és szezámmagot szórunk a rá, majd rudakat vágunk belőle. 7.Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegíttet sütőben 180 fokon világos barnára sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. okt. 29. 15:10
A graham sós, magvas rúd elkészítési módja és hozzávalói.