Napocska torta recept
A Napocska torta hozzávalói:Hozzávalók
A díszítéshez
10 dkg mandulaforgács
2 dl tejszín
A rátéthez
9 dkg narancs- vagy sárgabaracklekvár
2,5 dl tejszín
6 dl friss narancslé
4 evőkanál gyümölcs likőr
30 dkg mascarpone sajtkrém
3 dl joghurt
12,5 dkg porcukor
3,5 csomag Dr. Oetker Őrölt Zselatin
6 db narancs vagy grapefruit
A piskótatésztához
3 evőkanál víz
egy csipet só
10 dkg finomliszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
3 db tojás
15 dkg kristálycukor
5 dkg Rama
Az omlós tésztához
egy csipet só
1 db tojásfehérje
4 dkg kristálycukor
15 dkg finomliszt
10 dkg Rama
A Napocska torta elkészítési módja:
Elkészítés Az omlós tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, a tortaformába rakjuk és előmelegített sütőben 190 °C-on 10 percig sütjük. Sütés közben elkészítjük a piskótatésztát. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét a sóval és 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját, vizet és a maradék cukrot habosra keverjük, belekeverjük az olvasztott Ramát, a sütőporral elkevert lisztet, illetve a fehérjehabot és óvatosan elkeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tortaformába és előmelegített sütőben180 °C-on 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és félbevágjuk. A három csomag zselatint az előírás szerint elkészítjük a narancslében. A narancsokat vagy grapefruitokat meghámozzuk, a fehér színű hártyát is teljesen eltávolítjuk, gerezdekre vágjuk. Simára keverjük a mascarpone sajtkrémet, a likőrt, a cukrot és a joghurtot. A még langyos zselatint, hozzáadjuk a túróhoz és jól összekeverjük. A tejszínt habbá verjük és hozzákeverjük a krémhez. Az omlós tésztát belefektetjük a tortaformába, megkenjük a felmelegített lekvárral, rárakjuk a piskóta egyik lapját, ráfektetjük a narancsgerezdeket és ráöntjük a krémet (kb. 1,5 dl krémet hagyunk az utolsó réteghez). A krémre fektetjük a piskóta második felét és ráöntjük a maradék krémet. A tortát legalább két órára hűtőszekrénybe rakjuk. Az egy csomag por alakú zselatint feloldjuk, gőz felett felmelegítjük, de nem forraljuk, majd 3 dl narancslébe keverjük (vagy elkészítünk egy csomag tortabevonó zselét a csomagon feltüntetett utasítás szerint). A maradék narancsgerezdeket a torta tetejére fektetjük, ráöntjük az elkészített zselémázat és egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. A tortát kivesszük a formából, tejszínhabbal, mandulapelyhekkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. okt. 25. 19:30
A napocska torta elkészítési módja és hozzávalói.