Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Skót kedvenc krémes recept

Skót kedvenc krémes recept

A Skót kedvenc krémes hozzávalói:
Hozzávalók

Tésztához

50 dkg liszt
5 dkg Rama
5 dkg cukor
2 dl tej (kb)
1 cs szalakáli (15 g)
csipet só
Krémhez

1 l tej
4 tojás
4 púpozott ek liszt
5 púpozott ek cukor
2 cs vaníliás cukor
Tetejére

10 dkg étbevonó csoki
5 dkg Rama


A Skót kedvenc krémes elkészítési módja:
Elkészítés A szalakálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a Ramát, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk. Nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk és egyenként Ramával kikent és lisztezett tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül. A kész lapokat a tepsiről óvatosan, mert törékenyek, átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára. A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, majd folytonos keverés mellett felfőzzük és 1-2 perc alatt besűrítjük, majd levesszük a tűzről. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és óvatosan, könnyed mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk. Még forrón megtöltjük vele a lapokat. A tortabevonó csokit a Ramával felolvasztjuk gőz felett, simára keverjük és egyenletesen bevonjuk vele a süti tetejét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A skót kedvenc krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook