Skót kedvenc krémes recept
A Skót kedvenc krémes hozzávalói:Hozzávalók
Tésztához
50 dkg liszt
5 dkg Rama
5 dkg cukor
2 dl tej (kb)
1 cs szalakáli (15 g)
csipet só
Krémhez
1 l tej
4 tojás
4 púpozott ek liszt
5 púpozott ek cukor
2 cs vaníliás cukor
Tetejére
10 dkg étbevonó csoki
5 dkg Rama
A Skót kedvenc krémes elkészítési módja:
Elkészítés A szalakálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a Ramát, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk. Nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk és egyenként Ramával kikent és lisztezett tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül. A kész lapokat a tepsiről óvatosan, mert törékenyek, átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára. A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, majd folytonos keverés mellett felfőzzük és 1-2 perc alatt besűrítjük, majd levesszük a tűzről. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és óvatosan, könnyed mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk. Még forrón megtöltjük vele a lapokat. A tortabevonó csokit a Ramával felolvasztjuk gőz felett, simára keverjük és egyenletesen bevonjuk vele a süti tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. okt. 22. 17:44
A skót kedvenc krémes elkészítési módja és hozzávalói.