Hatlapos krémes recept


Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
8 dkg zsÍr
10 dkg porcukor
2 dkg szalakáli
2 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
35 dkg cukor
1 l tej
5 dkg kakaópor
10 dkg vaj
6 evőkanál liszt
1 csomag vanilliás cukor
A Hatlapos krémes elkészítési módja:
A lisztet a zsÍrral,cukorral elmorzsoljuk.A tejbe a szalakálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk.Összegyúrjuk,kidolgozzuk rétestészta keménységűre.A tésztát 6 felé vágjuk,cipókba gyúrjuk,vékonyra kinyújtjuk,majd lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt 200 fokon. ElkészÍtjük a krémet: A tej 3/4 részét cukorral és a vanilliával felforraljuk.A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel simára keverjük és a forrásba lévő tejhez öntjük.Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük,a fele vajat elkeverjük benne és melegen a hat lapon egyenként elosztjuk,majd a lapokat egymásra rakjuk.A tetejét a megmaradt felolvasztott vajjal megkenjük és porcukorral meghintjük.Hideg helyen pihentetjük 1 napig,és másnap szeleteljük.
A tésztára vigyázni kell mert hamar sül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 938d8ad563, 2010. dec. 14. 23:12
A hatlapos krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.