Habos kókuszos krémes recept
A Habos kókuszos krémes hozzávalói:Hozzávalók
A krémhez
2,5 dl tejszín
15 dkg Rama
1 liter tej
12 evőkanál cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
7 tojássárgája
kókuszreszelék a tetejére
A tésztához
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál liszt
20 dkg cukor
7 tojásfehérje
A Habos kókuszos krémes elkészítési módja:
Elkészítés A tojásfehérjét felverjük keményre, folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot, majd a végén finoman hozzákeverjük a 2 evőkanál liszttel elkevert kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon világosra sütjük, (20x30 méretű a tepsi). Vigyázat hamar megsül, nem kell túlsütni, mert száraz lesz. Krém: a tojássárgákat a vaníliás pudingporral, a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a Ramát, és rákenjük a krémet a kihűlt tésztára. Ezután a tejszínt felverjük, és rákenjük a sárga krémre. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. okt. 20. 17:05
A habos kókuszos krémes elkészítési módja és hozzávalói.