Albán krémes recept
Az Albán krémes hozzávalói:Hozzávalók
7 tojássárgája
20 dkg cukor
12 kanál víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 kanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 tojásfehérje
A habhoz
5 dl növényi tejszín
1 csomag vaníliás cukor
Az Albán krémes elkészítési módja:
Elkészítés A tésztához 7 tojássárgát 20 dkg cukorral és 12 kanál vízzel elkeverem, majd hozzáadok 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 kanál kakaóport és 1 kávéskanál szódabikarbónát. 200 fokon kb. 15 percig sütöm. Amíg sül a tészta, fél liter vízben 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás pudingot felfőzök. A 7 tojásfehérjét külön felverem és még melegen belekeverem a pudingot. Ha a tészta megsült, a krémet rákenem, majd még 5 percig visszateszem a már lezárt sütőbe. 5 dl növényi tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral felverek és a kihűlt süteményre kenem, végül megszórom kakaóporral és a hűtőbe teszem fogyasztásig.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. jún. 18. 16:04
Az albán krémes elkészítési módja és hozzávalói.