Bagolyszem 2 recept
A Bagolyszem 2 hozzávalói:Hozzávalók
10 dkg cukor
4 dkg kakaó
6 db tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krémhez
3 púpozott ek.rétesliszt
3 dl tej
20 dkg Rama
14 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 ek. kakaópor
4 db banán
Mázhoz
10 dkg tortabevonó
5 dkg Rama
A Bagolyszem 2 elkészítési módja:
Elkészítés A tojások sárgáját a cukorral, kakaóval, szódabikarbónával jól kikeverjük, majd a felvert habot hozzákeverjük. Gáztepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan kikenjük Ramával, ráöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A lisztet a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A Ramát a cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük és elfelezzük. Az egyikbe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport keverjük. A tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük, erre rakjuk a 4 db banánt és feltekerjük. Csokimázzal bevonjuk a tetejét.
Tippek
Egy éjszakára érdemes hűtőbe tenni a jobb szeletelhetőség miatt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. jún. 12. 12:46
A bagolyszem 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.