Bagolyszem 2 recept

A Bagolyszem 2 hozzávalói:
Hozzávalók

10 dkg cukor
4 dkg kakaó
6 db tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krémhez

3 púpozott ek.rétesliszt
3 dl tej
20 dkg Rama
14 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 ek. kakaópor
4 db banán
Mázhoz

10 dkg tortabevonó
5 dkg Rama


A Bagolyszem 2 elkészítési módja:
Elkészítés A tojások sárgáját a cukorral, kakaóval, szódabikarbónával jól kikeverjük, majd a felvert habot hozzákeverjük. Gáztepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan kikenjük Ramával, ráöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A lisztet a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A Ramát a cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük és elfelezzük. Az egyikbe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport keverjük. A tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük, erre rakjuk a 4 db banánt és feltekerjük. Csokimázzal bevonjuk a tetejét.

Tippek

Egy éjszakára érdemes hűtőbe tenni a jobb szeletelhetőség miatt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bagolyszem 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook