Tej-, tojásmentes piskóta recept
A Tej-, tojásmentes piskóta hozzávalói:hozzávalók 12 főre
150 gr cukor
5 evőkanál kakaó
1 vaníliás cukor
6 evőkanál étolaj
3 evőkanál ecet (5%-os almaecetet használok, de jó hozzá a sima 10%-os ételecet is)
250 ml víz
250 gr liszt
1 cs. sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
pici só
krémhez
500ml zabtej (lehet rizs, köles vagy szója is)
2 evőkanál cukor
300 gr Liga margarin
300 gr porcukor
1 rum aroma
magozott meggy vagy szamóca
A Tej-, tojásmentes piskóta elkészítési módja:
A cukrot a kakaóval, vaníliás cukorral elvegyítem, majd hozzáadom az étolajat és simára keverem. Ezután kikavarom a masszát az ecettel és hozzáadom a vizet. Egy keverőtálban összedolgozom a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és egy csipet sót. A lisztes keverékbe állandó kavarás mellett beledolgozom a folyékony alapanyagokat. Tortaformába töltöm és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Amikor kihűlt a következő krémmel töltöm: A tejet, lisztet és a cukrot sűrű krémmé főzöm. Kihűlés után belekeverem az előre simára kikavart margarin, porcukor és rum aroma keverékét. Megkenem a tortalapokat a krémmel és megszórom meggyel. A torta szélét is ezzel a krémmel kenem meg. Tetejére kerülhet tejmentes keserű csokoládéból máz vagy a maradék krém. Soyatoo szójatejszínnel és dekorcukorral díszítem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dobos, 2010. ápr. 15. 07:10
A tej-, tojásmentes piskóta elkészítési módja és hozzávalói.