Erzsi kedvence recept
Az Erzsi kedvence hozzávalói:Tésztához: 10dkg porcukor, 2db tojás, 4dkg margarin, 2ek méz, 1teáskanál szódabikarbóna, 1ek tejföl, 30dkg liszt.
Piskóta tekercshez: 8db tojás, 16dkg porcukor, 16dkg liszt, 1 sütőpor, 6k víz, lekvár.
Krém: 2cs. vanília-puding, 7dl tej, 30dkg RAMA, 20dkg porcukor, 2cs. vaníliacukor.
Az Erzsi kedvence elkészítési módja:
Elkészítés: A tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összedolgozzuk. Zsírozott, lisztezett, közepes lemezen két vékony lapot sütünk belőle. Elkészítjük a piskóta masszát, megfelezzük és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen baracklekvárral megkenjük és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centiméter szeletekre vágjuk. Krém: 2cs. vaníliapudingot megfőzünk 7dl tejben, és kihűtjük. 30dkg margarint 20dkg porcukorral jól kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és a két vanília-cukorral. Az egyik mézes-lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik vele. Végül befedjük a másik tésztalappal. Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dobos, 2010. márc. 10. 21:43
Az erzsi kedvence elkészítési módja és hozzávalói.