Mézes-béles (6 személyre) recept
60 perc
A Mézes-béles (6 személyre) hozzávalói:
Diétásnak egyáltalán nem mondható, de a 90 napos szénhidrát napján egy-egy szelet fogyasztható belőle.
A tésztához: 5 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor,
2 egész tojás,
40 dkg liszt,
1 kk. szódabikarbóna,
1 ek. méz,
A krémhez: 1/2 l tej,
12 dkg liszt,
20 dkg vaj, vagy margarin,
25 dkg porcukor,
1 vaníliás cukor,
1 egész tojás,
A Mézes-béles (6 személyre) elkészítési módja:
A margarint a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, megvajazott, lisztezett TEPSI HÁTÁN világosra sütjük. (Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél - 180 C- kb. 10-12 perc) Elkészítjük a krémet: A liszthez apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre kidolgozzuk és gőz fölött sűrűre főzzük. Hülés közben időnként megkeverjük, hogy ne ráncosodjon meg a teteje. Közben a margarint, a cukrot és a tojást habosra kikeverjük és kanalanként a kihűlt, főzött krémhez adjuk. Megtöltjük a lapokat. Tetejére csokoládémázt simítunk.
Ezt a süteményt ajánlatos legalább egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni.
Amennyiben a fehér lisztet teljes kiörlésűre cseréljük, a cukor helyett megfelelő mennyiségű édesítőszert, illetve 1,5%-os tejet használunk, könnyebben beépíthető a reform táplálkozásba.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 363d535da9, 2006. júl. 20. 10:03
A mézes-béles (6 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.