Kétcsokis muffin (6 db) recept
A Kétcsokis muffin (6 db) hozzávalói:15 dkg narancsos étcsokoládé,
15 dkg vaj,
10 dkg cukor,
3 tojás,
4 dkg liszt,
só,
4 dkg fehér csokoládé
A Kétcsokis muffin (6 db) elkészítési módja:
étkcsokoládét darabokra tördeljük és vizfűrdőben megolvasztjuk, 14 dkg vajjal és cukorral. A masszát keverőtálba tesszük és hagyjuk kihülni. A langyos csokoládékrémbe keverjük a tojásokat, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk 3 dkg átszitált lisztet és 1 csipet sót. A maradék anyagokat felhasználva kivajazunk és kilisztezzük a sütőformát, amelybe belöntjük a massza felét, ezt betesszük 5 percig fagyasztóba és erre tesszük a fehércsokoládé darabokat (igy nem sülyed le) majd erre tesszük a további masszát. letakarjuk fóliával és 1 órára a fagyasztóba tesszük- Ezután 220 C fokos sütőbe rakjuk 15 percre. Igy a sütémény külseje átsül jól, de a belseje puha marad. (a csoki) langyosan tálaljuk és kandirozott gyümölccsel diszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hvivien, 2006. júl. 17. 14:23
A kétcsokis muffin (6 db) elkészítési módja és hozzávalói.