Mogyorókrémes marcipános bonbon recept
A Mogyorókrémes marcipános bonbon hozzávalói:Csokoládémáz,
mogyorókrém,
fehér marcipán.
A Mogyorókrémes marcipános bonbon elkészítési módja:
A csokimázat mikróban felolvasztottam, majd ecsettel kikentem a szilikonos kicsi 12 db-os muffin sütőt és hűtőbe tettem, hogy megdermedjen, majd újból kikentem és dermesztem. Ezután egy-egy kávéskanálnyi mogyorókrémmel megtöltöttem az üregeket, majd ismét hűtőbe tettem. Folpack között kinyújtottam nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra a marcipánt, majd kis kerek formákat szaggattam ki belőle, akkorát, amekkora a forma teteje. Ezeket a mogyorókrém tetejére nyomtam, utána erre is csokimázat csorgattam, úgy, hogy befedje a marcipánt. Ismét hűtőbe tettem. Amikor megdermedt, tányérra raktam és a boltban kapható tubusos cukormázzal díszítettem. Szerintem lehet egyesével becsomagolni, de hogy meddig tartható el, azt nem tudom, mert még csomagolásra sem maradt belőle, annyira ízlett a családnak. Legközelebb megpróbálom párizsi krémmel tölteni vagy esetleg gesztenye masszával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3bc5b5c25c, 2010. márc. 10. 21:27
A mogyorókrémes marcipános bonbon elkészítési módja és hozzávalói.