Diabetikus krém réteslappal recept



Diabetikus cukor 12 dkg
1 egész tojás
5 tojás sárgája
1,2 dl tej
0,5 l tejszín
5 db zselatin lap kevés rum
vanilia
réteslap
A Diabetikus krém réteslappal elkészítési módja:
A cukrot tejet tojást vaniliát gőz fölött sürüre felverjük levéve a tűzről langyosra hütjük folyamatos keveréssel, a tejszínt felverjük a zselatint feloldjuk és a rumban felolvasszuk és hozzákeverjük a masszához majd lassan a felvert tejszínt is hűtöben hagyjuk megszilárdulni. kész réteslapból négyzeteket vágunk és megsütjük majd a krémmel felváltva összerakjuk. 1 kanál krém 1 lap,1 adag 3 gomboc és 3 lap.
diabetikus cukorral készült gyümölcsszószt szoktam hozzá késziteni.
remélem sikerül másoknak is ez az édesség
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rita0066, 2010. márc. 10. 09:29
A diabetikus krém réteslappal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.