Epres piskótatorta recept
Az Epres piskótatorta hozzávalói:3 tojás
15 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
1 citrom reszelt héja és leve
5 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 tk. sütőpor
3 lap zselatin
450 g joghurt
50 dkg eper
400 g tejszín
Az Epres piskótatorta elkészítési módja:
A tojások fehérjét habbá verjük. Közben apránként beleszórunk 8 dkg cukrot, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sót. Beledolgozzuk a tojássárgájákat, belekeverjük a citromhéjat, végül a sütőporral és az étkezési keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Kb. 15 percig pihentetjük, majd eltávolítjuk a karimát. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromlevet felforraljuk a maradék cukorral, majd levesszük a tűzhelyről, és feloldjuk benne a zselatint. Kevés joghurtot vegyítünk bele aztán az egészet a maradék joghurthoz adjuk, és legalább 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk. Kemény habbá verünk 200 g tejszínt, és adagonként a dermedő joghurtos krémbe forgatjuk. A piskótát két lapra vágjuk. A félbevágott eper felét a krémbe vegyítjük. Az alsó lapot megkenjük, befedjük a másik lappal, és 4 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A tortát bevonjuk a maradék tejszínből vert habbal, a tetejét kirakjuk a megmaradt eperrel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. márc. 10. 19:28
Az epres piskótatorta elkészítési módja és hozzávalói.