Sütés nélküli almatorta babapiskótával recept
A Sütés nélküli almatorta babapiskótával hozzávalói:1 kg alma,
1 csomag babapiskóta,
2 csomag vanilia pudingpor,
4,5 dl víz,
cukor, fahéj, citromlé.
A Sütés nélküli almatorta babapiskótával elkészítési módja:
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni. Mikor kihűlt felverünk kb 1,5 - 2 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk. Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. márc. 10. 16:57
A sütés nélküli almatorta babapiskótával elkészítési módja és hozzávalói.