Tepsiben sült almás palacsinta recept
A Tepsiben sült almás palacsinta hozzávalói:4 főre
Palacsintához:
20 dkg liszt
3 tojás
csipetnyi só
2,5 dl tej
kevés ásványvíz
Töltelékhez:
4 alma
1 tk fahéj
3 ek cukor
A Tepsiben sült almás palacsinta elkészítési módja:
A lisztből, a tojásból, a sóból, a tejből és a vízből palacsinta tésztát készítünk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A cukrot és a fahéjat egy külön tálban összekeverjük. Egy 18x27 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsin, majd eloszlatjuk rajta az almákat, és meghintjük a fahéjas cukorral. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Nagyon finom, de egyszerűbb, mint a sima palacsinta, mert nem kell a sütögetéssel bajlódni
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. márc. 8. 15:48
A tepsiben sült almás palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.